Placinta cu praz

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 9272 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei 75

pentru umplutura:

  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 praz
  • 4-5 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • cimbru, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15 minute la dospit.

Amestecam smantana cu oul si condimentam cu sare piper si nucsoara. Adaugam  o parte din prazul taiat rondele si fasiile de bacon si de ardei. Intindem  pe toata suprafata, lasand liber putin pe margini.

Presaram deasupra rondelele de praz , baconul si ardeii ramasi. Presaram cimbru dupa gust.

Dam la cuptor pana se rumeneste pe fund.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari afumate, praz si usturoi